Close

Tahiti Village Renovation

Tahiti Village Retail Renovation
Tahiti Village Entertainment Renovation
Tahiti Village Retail Renovation
Tahiti Village Retail Renovation
Tahiti Village Retail Renovation
Tahiti Village Entertainment Renovation
Tahiti Village Entertainment Renovation
Tahiti Village Retail Renovation

When Summerpointe Resorts needed quick and cost-effective conversion of their old wedding chapel into a restaurant/bar, expanded convenience store and quick service counter The Korte Company.  Working with a window between the day after Superbowl weekend and Memorial day, this project took their 2,500 square-foot chapel and combined it into the convenience store and quick service counter area to expand the food and beverage offerings of the resort.

The new restaurant required converting a portion of the space into a new commercial full-service commercial kitchen. This required excavations around existing under-slab utilities and footings to add the necessary, ovens, grills, hoods, and grease traps necessary to accommodate the new expanded use.

The new dining area removed a 50 foot section of exterior wall adjacent to the lagoon pool area and replaced it with a LaCantina folding door systems to create an open area feeling all year round. This allowed the space to provide indoor/outdoor space during the spring and fall months onto the added 60' long patio that projected 8' off the buildings perimeter in this area.  Keeping in line with their Tahitian style the interior finishes included; rich woodwork throughout including the floors, folding doors and the new bar.  A new expansive bar top hosted the relocation of 5 stand-alone gaming machines that provided a more welcoming area for their guests to scratch their gambling itch. The reflected ceiling was highly stylized with palm fronds designs and decorative fans with matching frond fan blades throughout the seating area.

All of the work took place during normal occupancy which required daily coordination with their engineering and management staff.  Considerable care was taken to prevent disruptions to their guests.

Size: 
2,500 square feet
Year: 
2014
Location: 
Las Vegas, NV
Tahiti Village Renovation
X